Opleiding

Nieuws

Over werk in binnenvaart

Het krijgen van bemanning is een probleem waar veel bedrijven mee te maken hebben in de binnenvaart. Het plaatsen van een vacature om veel mensen te bereiken is geen eenvoudige opdracht. Waar uw vacature het beste te plaatsen? Op de meeste Social Media kanalen zal uw vacature niet lang stand houden, deze zal steeds naar beneden zal zakken. Daarbij neemt het gebruik van Facebook af. Vakbladen of kranten komen veelal mee met de water- of bunkerboot. Krijgt iedereen die op zoek is naar werk in de binnenvaart dit ook te zien? Nee, mensen aan de wal ontvangen deze bladen niet. Op het web is het zoeken naar één juist adres voor werk in de binnenvaart. Het is de bedoeling van deze website dat vacatures voor de binnenvaart op slechts één adres te vinden zijn. Met één centraal punt kunnen werkgevers en werkzoekenden in de binnenvaart sneller tot elkaar komen.

Eén centraal punt

Het is niet meer nodig om tientallen websites af te zoeken naar werkplekken in de binnenvaart. Niet iedereen maakt gebruik van Social Media. Deze vacaturesite is toegankelijk voor iedereen die internet heeft. Alle vacatures ondergebracht in de functies aan boord om alles overzichtelijk te houden. Bezoekers kunnen direct naar de functie de voorkeur naar uitgaat. Advertenties in bladen kosten ruimte, uw verhaal dient kort te blijven om binnen de kaders te blijven, meer ruimte betekend meer kosten. Op een webpagina kost extra ruimte niks. Met andere woorden; U kunt uw vacature dus goed toelichten en zo laten zien wat u vraagt en wat u te bieden heeft. 

Stuur deze vacature door

Wist je dat je heel snel een vacature naar een bekende kunt mailen? Klik op het icoontje onder de vacature en de popup verschijnt. Vul de gegevens in en verzend het bericht. Zo kun je iemand snel op een vacature wijzen zonder gebruik te hoeven maken van Social Media. Snel, makkelijk en simpel!

Pageranking Google

Allereerst willen we al onze bezoekers en adverteerders bedanken die deze mijlpaal mede mogelijk hebben gemaakt. We zijn nu drie maanden verder en hebben inmiddels een mooie plek veroverd de eerste pagina van Google met de meest voorkomende zoektermen over werken in de binnenvaart. Een goed teken om als onafhankelijke vacaturesite een vaste plek te veroveren in de wereld van de binnenvaart. Bezoekers van de site zijn allemaal unieke bezoekers die een actie verrichten om op hier te komen. De bezoekers komen bewust naar deze website. We gaan door, de sectie opleidingen zal nog worden uitgebreid met meer informatie voor mensen die willen beginnen in de binnenvaart. Vragen of een opmerking? Bel of mail dan naar ons.

Opleidingen

Ik wil een opleiding volgen

Je wilt aan de slag in de binnenvaart, hoe verder? Er zijn diverse trajecten die men kan volgen om in de binnenvaart...

Lees meer...

Spreekt werken in de binnenvaart jou aan?

Is werken in de binnenvaart iets voor jou? Varen is voor mensen die geen negen tot vijf mentaliteit hebben en meer...

Lees meer...

Schippers gevraagd

Gemotiveerde 2e schippers bij Atlantic

Aan boord van de schepen binnen onze vloot zoeken we naar gemotiveerde 2e schippers die in staat...

Lees meer...

2e kapitein op mts. Charlotte

Lees meer...

MEER LADEN Schippers gevraagd

Stuurlieden gevraagd

2e kapitein / stuurman bij Exho

Zoek je een vaste baan in de binnenvaart met doorgroeimogelijkheden? Neem dan contact op met Exho!...

Lees meer...

Stuurmannen bij Naval

Lees meer...

Stuurman Vinotra

Lees meer...

MEER LADEN Stuurlieden gevraagd

Matrozen gevraagd

Matroos met tanker ervaring voor mts. Icarus

Voor mts. Icarus zoeken wij een gemotiveerde Nederlandse matroos met ervaring in de tankvaart....

Lees meer...

Stuurman en Matroos gezocht

Lees meer...

Matroos bij Vinotra

Lees meer...

MEER LADEN Matrozen gevraagd

Werk in binnenvaart vacaturesite.

Een intitatief voor mensen in binnenvaart, door mensen uit de binnenvaart.

Is werken in de binnenvaart iets voor jou?

Varen is voor mensen die geen negen tot vijf mentaliteit hebben en meer willen dan altijd werken vanaf dezelfde plek. De schepen van tegenwoordig zijn hypermodern en zijn uitgerust met dezelfde luxe als thuis. In de binnenvaart hebben tijd en techniek niet stilgestaan. Men werkt in een klein teamverband waarbij je elkaar goed leert kennen en voor schip, lading en elkaar zorgt. Eenmaal aan boord kun je meteen gaan werken aan je toekomst. Toekomst is er wel degelijk in de binnenvaart, de vraag naar mensen is groot, groter dan ooit. Eenmaal je plek veroverd en je zit tot aan je pensioen gebeiteld.

Zorgen over werkeloosheid zijn er niet in de binnenvaart. Dit In tegenstelling tot andere beroepen aan de wal waar er nog steeds mensen uitvliegen omdat in een ander werelddeel gevestigde afdeling het goedkoper doet of waar automatisering arbeidsplaatsen verdringt.

Het aanbod in werkschema's is er in overvloed. Wil je maar een week weg? Prima, week op week af is dan een goede keuze.. Je zit dan een week aan boord en je bent een week vrij. Wil je liever twee weken werken om daarna twee weken vrij zijn dan kan dat ook. Natuurlijk zijn er ook bedrijven waar je gewoon van maandag tot vrijdag kunt werken als je toch wilt varen en s'avonds of in de weekenden liever thuis wilt zijn. Zo zie je maar, voor elk wat wils.

De verdiensten liggen in de regel hoger dan aan de wal, dit omdat je veelal met toeslagen te maken hebt die bovenop het loon komen. Soms wordt er ook een vast loon overeen gekomen, inclusief toeslagen. Afhankelijk van papieren en ervaring die je hebt, kun je een goede boterham verdienen in de binnenvaart.

De werkzaamheden aan boord van een schip bestaan onder andere uit varen, onderhouden van motoren, scheepsadministratie, indelen of plannen van ladingen, waarborgen veiligheid en natuurlijk  onderhoud van je schip.

Je wilt aan de slag in de binnenvaart, hoe verder?

Er zijn diverse trajecten die men kan volgen om in de binnenvaart aan de slag te komen. Het beste is natuurlijk het volgen van opleidingen die zich richten op dit beroep. Deze komen in verschillende vormen.

 

BBL -beroeps begeleidende leerweg

Een BBL opleiding houdt in dat je meer aan boord zit om het vak te leren en daarna een paar weken naar school gaat voor de theoretische kant.

 

BOL -beroeps opleidende leerweg

Een BOL opleiding wordt voor het grootste deel op school verzorgd. Het is een 5- daagse schoolweek waarin stages verwerkt zitten.

 

Op de websites van de aanbieders staan de eisen gesteld aan de opleidingen.